Συμβουλές για την Εξεταστική

Όταν ξεκινά η εξεταστική περίοδος για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, πιθανόν είναι να την συνοδεύει και το άγχος, ένα αρνητικό συναίσθημα που μερικές φορές όμως μπορεί να γίνει και παραγωγικό! Μαγικές λύσεις για να μην νιώθει κανείς πίεση δεν υπάρχουν, ωστόσο κάποιες συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν.

Πολλές φορές οι σκέψεις μας προκαλούν περισσότερο άγχος από τα ίδια τα γεγονότα γι’ αυτό σκέψου καθαρά και βάλε στόχους. Θυμήσου όμως να είναι πάντα εφικτοί.

Οργανώσου πριν την εξεταστική για να μην σε βρει απροετοίμαστο/η! Μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο αλλά η οργάνωση του χρόνου είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας. Φτιάξε ένα πρόγραμμα διαβάσματος πριν την εξεταστική, ξεχώρισε από την αρχή την ύλη των μαθημάτων σου ώστε να είσαι έτοιμος όταν θα πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους. Είναι χρονοβόρο και ίσως χαοτικό να ψάχνεις τελευταία στιγμή πόσα κεφαλαία έχεις να διαβάσεις και που είναι οι σημειώσεις σου!

Φρόντισε να κοιμάσαι και να τρέφεσαι σωστά, ώστε το μυαλό και το σώμα σου να είναι ξεκούραστα και έτσι θα αποδώσουν καλύτερα. Αν δεν δώσεις τον απαιτούμενο χρόνο χαλάρωσης η απόδοση σου είναι λογικό σταδιακά να αποδυναμώνεται. Δώσε στο μυαλό σου λίγη ξεκούραση για να είναι η σκέψη σου πιο δημιουργική και αποδοτική.